Εγκαίνια της 4ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κορινθία 2012

 εγκαινιακορινθια2012

Με μεγάλη επιτυχία και μεστά σε μηνύματα και έργα ήταν τα εγκαίνια της 4ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κορινθία 2012 που έγιναν την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 στην Κόρινθο.

Η έκθεση που διοργανώνει το Επιμελητήριο Κορινθίας με την υποστήριξη της ΔΕΘ και υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος , έχει φέτος 50 % περισσότερους εκθέτες σε σχέση με πέρυσι και είναι σημαντικά αναβαθμισμένη σε ποιότητα , με εκθέτες που ήρθαν για να συμμετάσχουν από τα Χανιά της Κρήτης μέχρι το ακριτικό Σουφλί .

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Κορινθίας κος Βασίλης Νανόπουλος στην ομιλία του αναφέρθηκε στις δυνατότητες που έχουν τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες και την ελπίδα για έξοδο από την κρίση που δίνουν οι δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις και κάλεσε τους καταναλωτές να προτιμούν τα ελληνικά προϊόντα .

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το ηλεκτρονικό κατάστημα του Επιμελητηρίου και ο Γ.Γ. Βιομηχανίας συμβολικά έκανε την πρώτη αγορά μέσω του διαδικτύου Κορινθιακού κρασιού . Το Επιμελητήριο Κορινθίας σε συνεργασία με την εταιρία knowledge δίνει την δυνατότητα στα μέλη του να δημιουργήσουν χρησιμοποιώντας τις υποδομές του επιμελητηρίου δωρεάν ηλεκτρονικό κατάστημα και να πωλούν μέσω του διαδικτύου τα προϊόντα τους .

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γ.Γ. Βιομηχανίας κος Σπύρος Ευσταθόπουλος ο οποίος ανακοίνωσε ότι σύντομα τα επιμελητήρια θα γίνουν αδειοδοτούσες αρχές για τις επιχειρήσεις .

Εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ο κος Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία .

Στο ίδιο πνεύμα μίλησαν ο αρχηγός του κόμματος Δημιουργία Ξανά κος Τζήμερος και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κος Πέτρος Τατούλης ο οποίος αναφέρθηκε σε σημαντικά θέματα που αφορούν την Πελοπόννησο .

Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του μητροπολίτη Κορίνθου κου Διονύσιου, όλοι οι βουλευτές Κορινθίας κκ Δήμας, Ταγαράς, Κόλιας, Μπούκουρας, ο βουλευτής Λάρισας κος Χρήστος Κέλλας , αντιπερειφερειάρχες , πολλοί δήμαρχοι, ,πρόεδροι επιμελητηρίων, εκπρόσωποι πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πολλοί επισκέπτες.

Ακoλουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του προέδρου του Eπιμελητηρίου Κορινθίας .

Η έκθεση είναι ανοιχτή 5μμ-10μμ καθημερινά και το Σαββατοκύριακο 10 πμ-10μμ ,με δωρεάν είσοδο και παρκινγκ .

 

4η πανελλήνια έκθεση Κορινθία 2012 Βασίλης Νανόπουλος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κορινθίας .

 

Κυρίες και κύριοι,

Οι συνεργάτες μου κι εγώ σας καλωσορίζουμε στην 4η πανελλήνια έκθεση Κορινθία 2012, την μεγαλύτερη και καλύτερη από κάθε άλλη φορά έκθεση που διοργανώνει το Επιμελητήριο Κορινθίας .

213 εκθέτες που μας εμπιστεύτηκαν και ήρθαν από τα Χανιά της Κρήτης έως το ακριτικό Σουφλί σας περιμένουν για να δείτε μια άλλη Ελλάδα .

Την Ελλάδα της αισιοδοξίας, της ελπίδας του αγώνα και της επιτυχίας .

Επιχειρήσεις που πληγώνονται καθημερινά αλλά παραμένουν όρθιες ,

πληρώνουν χωρίς να φταίνε την χρεοκοπία του κράτους,

καινοτομούν και επενδύουν μέσα στην καταιγίδα της οικονομικής κρίσης .

Αποτελούν την πρώτη γραμμή της προσπάθειας για ένα καλύτερο μέλλον και την μόνη ελπίδα για ανάπτυξη και ευημερία, όπως λένε πολλοί και ειδικοί οικονομολόγοι.

Το γεγονός ότι η φετινή έκθεση είναι ποιοτικά ασύγκριτα καλύτερη σε σχέση με το παρελθόν και ποσοτικά ανώτερη κάθε προηγούμενης αποδεικνύει ότι με σωστό σχεδιασμό, σκληρή δουλειά, καλούς συνεργάτες και υποστηρικτές, μπορούμε να τα καταφέρουμε και να πετύχουμε .

Η Ελλάδα μπορεί και θα τα καταφέρει . Το μήνυμα αυτό στέλνουμε όλοι όσοι είμαστε σήμερα εδώ .

Και ένα δεύτερο μήνυμα, η Ελλάδα έχει παραγωγή ανταγωνιστική .

Αγοράζετε ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες συγκρίνοντας ποιότητα, εξυπηρέτηση και τιμές.

Για να πετύχουν καλύτερα και ταχύτερα όμως οι επιχειρήσεις χρειάζονται τις υπηρεσίες που ανταγωνιστικές επιχειρήσεις έχουν σε γειτονικές χώρες από το κράτος και όχι να καταδιώκονται καθημερινά από αυτό. Υπηρεσίες που εύκολα μπορούν να δοθούν .

Η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και του λαθρεμπορίου δεν χρειάζονται χρήματα για να γίνουν .

Αν ψηφίσει η βουλή έναν νόμο επενδυτικό που να εξασφαλίζει τον επενδυτή για 10 χρόνια, όσο διαρκεί δηλαδή η απόσβεση της επένδυσής του, από μελλοντικές αλλαγές της νομοθεσίας, τότε οι επενδύσεις που τόσο χρειαζόμαστε θα ανέβουν κατακόρυφα .

Χειρότερη από την κρίση είναι η αβεβαιότητα που υπάρχει σήμερα .

Ποιός επενδύει σήμερα σε μια χώρα που άλλαξε σε 2 χρόνια 8 φορές τον φορολογικό νόμο και δεν ξέρει τι του ξημερώνει αύριο?

Ποιός ανοίγει μια νεα επιχείρηση σήμερα όταν οι ασφαλιστικές εισφορές και μόνο είναι σχεδόν όσο και ο κατώτερος μισθός ?

Θα μπορούσε το κράτος να επιτρέπει στο νεο επιχειρηματία να επιλέξει ασφαλιστικό κλάδο με 100 € ασφάλιση και μειωμένες φυσικά παροχές μέχρις ότου μπορέσει να έχει κέρδη και να ανέβει ασφαλιστική κλάση .

Τις επόμενες μέρες της έκθεσης στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων θα συζητήσουμε με εκπροσώπους της κυβέρνησης και των κομμάτων προτάσεις και ειδικά θέματα που υπάρχουν στο σχετικό πρόγραμμα.

Την Πέμπτη το θέμα είναι ο τουρισμός, την Παρασκευή οι σχέσεις κράτους και επιχειρήσεων με την παρουσία 5 Γενικών Γραμματέων Υπουργείων, το Σάββατο αναλύσεις και προτάσεις διεξόδου από την κρίση με την παρουσία ευρωβουλευτών και βουλευτών του Ελληνικού κοινοβουλίου .

Το πόσο εύκολο είναι να εκσυγχρονιστεί το κράτος θα σας το αποδείξουμε αμέσως τώρα

Το Επιμελητήριο Κορινθίας- που είναι μέρος του κράτους - εφαρμόζοντας στην πράξη την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές παντού, δημιούργησε ηλεκτρονικές πωλήσεις για τις κορινθιακές επιχειρήσεις που το επιθυμούν .

Από οποιοδήποτε σημείο της γης μέσω διαδικτύου μπορείτε να αγοράσετε κορινθιακά προϊόντα και παρακαλώ τον Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας να έρθει στο βήμα και να κάνει την αγορά εδώ μπροστά σας .

Από το χώρο του περιπτέρου του επιμελητηρίου Κορινθίας κάθε μέρα που διαρκεί η έκθεση μπορείτε επίσης να αγοράζετε κορινθιακά προϊόντα με παράδοση στο χώρο που εσείς θα ορίσετε και τρόπο πληρωμής που εσείς θα διαλέξετε .

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους εργάστηκαν και στήριξαν την διοργάνωση της έκθεσής μας, τους χορηγούς, τους εκθέτες, τους συνεργάτες μου στο επιμελητήριο, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τις δημόσιες υπηρεσίες που ήταν δίπλα μας όταν και όποτε χρειάστηκε .