Δελτίο τύπου λήξης έκθεσης "Κορινθία 2014"

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η επιτυχία της έκθεσης «Κορινθία 2014»

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 5 Οκτωβρίου η 6η πανελλήνια έκθεση Κορινθία 2014, που φέτος για πρώτη φορά έλαβε χώρα στο Βέλο Κορινθίας. Εκθέτες και επισκέπτες έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι, για μια ακόμα χρονιά, από την άψογη παρουσίαση και οργάνωση της φετινής έκθεσης και το οικονομικό αποτέλεσμα που είχαν στη διάρκεια της.


Η μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η 6η Πανελλήνια Έκθεση «Κορινθία 2014» έστειλε ένα ισχυρό µήνυµα αισιοδοξίας σε όλη την Κορινθιακή αγορά και πολύ ευρύτερα!
Η αθρόα προσέλευση χιλιάδων επισκεπτών και οι πολλές εμπορικές συμφωνίες και συναλλαγές που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της αποτελούν την πιο τρανή απόδειξη της δυναµικής που έχει αναπτύξει η έκθεση – θεσμός του επιμελητηρίου Κορινθίας.

Νέα προϊόντα, καλές πρακτικές, νέες συνεργασίες παρουσιάστηκαν από τους εκθέτες στη διάρκεια της έκθεσης.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης ειδικοί ομιλητές συζήτησαν με επιχειρηματίες και το επιμελητήριο Κορινθίας ειδικά και σημαντικά θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες ενώ σχεδίασαν κοινές ενέργειες.

Νέα προγράμματα για την καταπολέμηση της ανεργίας, επιχορηγήσεις για τους επιχειρηματίες καθώς και την συνεργασία με το επιμελητήριο σε σημαντικές πρωτοβουλίες εξήγγειλε ο περιφερειακός διευθυντής του ΟΑΕΔ κος Ιωάννης Καρβέλης από την έκθεση «Κορινθία 2014». Το επιμελητήριο Κορινθίας μετέχει στα προγράμματα του ΟΑΕΔ ΤΟΠΣΑ, ΤΟΠΕΚΟ & VOUCHER, ενώ ο πρόεδρος του επιμελητηρίου κ. Βασίλης Νανόπουλος απηύθυνε κάλεσμα σε άνεργους για τα τέσσερα νέα τμήματα του προγράμματος 2η ευκαιρία που θα ξεκινήσουν άμεσα στο ΚΕΚ του επιμελητήριου σε συνεργασία με την ΕΕΔΕ.

Ο Γενικός Διευθυντής τους ΕΦΕΠΑΕ κος Αλέξανδρος Μακρής παρουσίασε το Νέο ΕΣΠΑ- Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ) 2014-2020 όπου κεντρικός στόχος του είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, η μετάβαση στην ποιοτική επιχειρηματικότητα με αιχμές την καινοτομία, η αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας και η ανάπτυξη τομέων και δραστηριοτήτων όπου η χώρα μας έχει σημαντικό στρατηγικό πλεονέκτημα και μπορεί να διακριθεί διεθνώς.

Η διευθύντρια της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κα. Πετροπούλου παρουσίασε επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων που έχουν ενταχθεί και διαχειριστεί από την Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για την Κορινθία και τους άλλους 15 νομούς αρμοδιότητας της.

Για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2015-2020 τις άμεσες ενισχύσεις και τα πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης μίλησε ο Κων/νος Τσιμπούκας, Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά μίλησε ο κος Γρηγόριος Ιατρού, καθηγητής, τμήματος Βιολογίας – τομέας φυτών του Πανεπιστημίου Πατρών και οι κυρίες Φωτεινή Λάμαρη, αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φαρμακογνωσίας του Πανεπιστημίου Πατρών και Μαριγούλα Μαργαρίτη, επίκουρη Καθηγήτρια, τμήματος Βιολογίας-τομέας ζώων. Για νέες δυναμικές αγροτικές καλλιέργειες ομιλία πραγματοποίησε ο κος Άγγελος Λιοντάκης και ο κος Παναγιώτης Παπαβασιλείου για τη δημιουργία πρότυπου αγροκτήματος στην Γεωργική Σχολή ΑΧΕΠΑ Βέλου.

Ο Πρέσβης επί τιμή κος Αλέξανδρος Μαλλιάς, ο καθηγητής κος Αστέρης Χουλιάρας από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο κος Χαράλαμπος Τσαρδανίδης Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων μίλησαν για τις ευκαιρίες επενδύσεων, την οικονομική πολιτική και την κρίση.

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Κορινθίας κος Βασίλης Νανόπουλος χαρακτήρισε την διοργάνωση ως το κορυφαίο οικονομικό,πολιτιστικό και κοινωνικό γεγονός για την Κορινθία το 2014.
Σημαντική η παρουσία της Λέσχης Executive chefs club of Greece ενώ ανακοινώθηκε από τον κ. Νανόπουλο η συμφωνία για σειρά μαθημάτων από τη Λέσχη στους επαγγελματίες εστίασης του νομού για τη βελτίωση τηε παροχής υπηρεσιών τους.

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι του νομού με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους στην διοργάνωση ανέδειξαν τον πλούτο που διαθέτει η περιοχή στα θέματα αυτά.

Η φετινή έκθεση ήταν για ακόμα μια φορά ποιοτικά άριστη κάτι που αποδεικνύει ότι με σωστό σχεδιασμό, σκληρή δουλειά, καλούς συνεργάτες και υποστηρικτές, παρά την οικονομική κρίση μπορούμε να τα καταφέρουμε και να πετύχουμε. Όπως είπε ο κος Νανόπουλος η φετινή διοργάνωση απέδειξε ότι οι επαγγελματίες που συμμετείχαν επενδύουν στο αύριο και εμπιστεύονται απόλυτα την έκθεση “Κορινθία” για να πραγματοποιήσουν συνεργασίες και επενδύσεις ατενίζοντας το παρόν και το μέλλον µε αισιοδοξία κόντρα στην κρίση.

Από κάθε άποψη η έκθεση άφησε ενθουσιασμένους όλους όσους συμμετείχαν και έδωσε ουσιαστικά αποτελέσματα, αισιοδοξία, ελπίδα και προοπτική.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014 11:09